Bebaarde Barbet

De Bearded Barbet is een veel voorkomende fokker in tropisch West-Afrika. Het is een boomsoort van tuinen en een bosrijk land dat fruit eet, hoewel de jongen worden gevoed met insecten. Hij nestelt in een boomhol en legt 2 witte eieren.

Afbeelding van de Bearded Barbet is in licentie gegeven onder een Creative Commons Attributie .
Originele bron: Bearded Barbet (Lybius dubius) Geupload door Snowmanradio
Schrijver: Leszek Leszczynski

De Bearded Barbet is geclassificeerd als Minste Zorg. Komt niet in aanmerking voor een meer risicocategorie. Deze categorie omvat wijdverbreide en overvloedige taxa.



De Bearded Barbet (Lybius dubius) is een Afrikaanse barbet. Barbets en toekans zijn een groep bijna passerinevogels met een wereldwijde tropische verspreiding. De barbets ontlenen hun naam aan de borstelharen die hun zware rekeningen omzomen. De Bearded Barbet is een veel voorkomende fokker in tropisch West-Afrika. Het is een boomsoort van tuinen en een bosrijk land dat fruit eet, hoewel de jongen worden gevoed met insecten. Hij nestelt in een boomhol en legt 2 witte eieren. Meer

vues blogglb - 24 maart 2008 - Bearded Barbet in Makasutu Gambia 12.03.08 blogglb - 24 maart 2008 - Bearded Barbet in Makasutu Gambia 12.03.08 Meer

jack russell cross chihuahua volgroeid

Meer



De Bearded Barbet komt voor in goed beboste gebieden met een overvloed aan vijgenbomen. Het zal tuinen binnengaan voor fruit. Het vormt sociale groepen van 4-5 vogels en paren of groepen die samen in een boomholte verblijven. Bearded Barbet voederen Bearded Barbet Beschrijving Dit is een opvallende, grote barbet van 26 cm. Het is tamelijk mollig, met een korte nek, een grote kop en een korte staart. Meer

De Bearded Barbet wordt gevonden in beboste graslanden van West- en Centraal-Afrika. Natuurlijk dieet: deze soort eet fruit en insecten. Grootte / gewichtsbereik: Baardhaken worden 25 cm lang (10 inch) en wegen 80-108 g (ongeveer 3 ons) Interessante feiten: De haarachtige veren rond de basis van de snavel van de vogel geven het aanzien van een baard en zijn de bron van hun naam. Meer

shi tzu poedelmix

Zoals veel barbets, heeft de baard barbet een sterke snavel met 'tanden' of groeven. Habitat: Barbets met baard leven in droge, droge gebieden in heel West-Afrika in bomen zoals acacia, baobabs en vijgen. Ze geven de voorkeur aan struikgewas, open bos en secundair kreupelhout. Een geschikte habitat moet dode bomen, takken of stronken zijn om te nestelen. Gewoonten en dieet: baardhaken zijn voornamelijk planteneters. Ze halen hun voedsel uit wilde of gecultiveerde bomen. Meer



De Bearded Barbet is een van de grootste leden van de Barbet-familie. Het is ongebruikelijk en gelokaliseerd en geeft de voorkeur aan rivierbossen en bossen in droge savannegebieden. Feestjes komen vaak samen bij vruchtbomen. Het paar op de foto's was erg luidruchtig, maar helaas hoog in een hoge boom, wat een vervelende silhouetfoto opleverde in barre lichtomstandigheden. De foto's zijn gemaakt op de lange onverharde weg naar de Campement du Buffle Noir in Benoue National Park. Videoclip op http://ibc.hbw.com/ibc/index. Meer

de Bearded Barbet heeft zwarte gevederde snorharen die op een baard lijken rond zijn snavel. Telkens wanneer meerdere bebaarde barbets bij elkaar komen, houden ze zich bezig met pittige vertoningen, zwaaien met hun staarten, laten hun witte flankvlekken zien en buigen ze op en neer. Ze voeden zich voornamelijk met boomvruchten en palmnoten, maar het is ook bekend dat ze eten van termieten en andere insecten. Canon EOS 10D, Canon EF 70-200mm f / 2.8L IS USM 1 / 160s f / 7.1 bij 280,0 mm iso800 met flitser (1. Meer

Verspreiding: De Bearded Barbet leeft langs Ivoorkust in Afrika, centraal Nigeria, centraal Kameroen tot het noordwesten van de Centraal-Afrikaanse Republiek. Er is enige aanwezigheid in Tsjaad, Guinee en Ghana. Habitat: Bos, struikgewas en boomgaarden in droge gebieden. Voedsel: De voedingsgewoonten van de Bearded Barbet zijn onder meer het eten van fruit van zowel wilde als gecultiveerde bomen, waarbij onderweg zaden worden verspreid. Ze consumeren ook enkele insecten. Ze zullen bijna elke kans drinken, meestal uit boomspleten. Meer

De Bearded Barbet (Lybius dubius) is een vogelsoort die voorkomt in tropisch West-Afrika. Het wordt meestal gevonden in bomen rond bebost land en ook in tuinen. De barbets ontlenen hun naam aan de borstelharen die hun zware rekeningen omzomen. De volwassene is 25 cm lang. Het is tamelijk mollig, heeft een korte nek en een grote kop. De staart is wat kort. Het heeft een zwarte kroon, rug, staart en borstband. Meer

alle rode Duitse herder

Bearded Barbet dankt zijn naam aan de borstelharen die zijn zware rekeningen omzomen. Afbeeldingsbron De Bearded Barbet is een veel voorkomende fokker in tropisch West-Afrika. Het is een boomsoort van tuinen en een bosrijk land dat fruit eet. Dit is een opvallende, grote barbet van 26 cm. De enorme snavel is erg dik en geel. Geslachten zijn vergelijkbaar. Meer

cavalier en poedelmix

Met een lengte van 25 cm en een gewicht van 80-108 g is de bebaarde barbet de op een na grootste van de Afrikaanse boombarbetten, alleen bekroond door de barbet met zwarte borst (Lybius rolleti). Het verenkleed wordt gedomineerd door zwart op de kop, rug, vleugels, staart en onderborst. De bovenste borst is rood zoals het grootste deel van de onderste borst, hoewel de onderste is gemengd met wit. Een band van zwarte veren scheidt de twee gebieden. Een gele huid omgeeft hun ogen. Geslachten lijken op elkaar. Meer

Bearded Barbet - Lybius dubius - Noord-Amerikaans regionaal stamboek (eerste editie) Samengesteld door: Anne Tieber Saint Louis Zoo 18 januari 2007 Piciformes Navigatie Home * Terug naar Piciformes Home * Regionaal Collectieplan (PDF-document) * Groen Aracari PMP * Behoud & Veehouderij Projecten Meer

Vrouwelijke baardbaard - Let op vlekken op de flank Na een paar dagen in een grote kooi werden de vier vogels in een volière geplaatst van 8ft diep x 5ft breed x 6ft hoog (ongeveer 2,4 m diep x 1,5 m breed x 1,8 m hoog). Dit is er een uit een reeks trappen waarvan de achterkant en één zijkant zijn omsloten, evenals de achterhelft van het dak. Daarom werden de vogels alleen aan de voorkant blootgesteld. Meer

Baardhaken zijn genoemd naar hun borstelige baard van veren. Ze zijn inheems in Ivoorkust van Afrika. Alle kunstwerken zijn eigendom van Matthew Bohan. Geen enkel deel mag worden gekopieerd, gedupliceerd of gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de kunstenaar. Alle rechten voorbehouden. Meer