Clymene dolfijnfoto's en feiten

Clymene-dolfijnDe Clymene-dolfijn (Stenella Clymene) wordt ook wel de Atlantische kortsnuitdolfijn, helmdolfijn en Senegalese dolfijn genoemd. Deze sierlijke dieren zijn donkergrijs met een lichtgrijze onderkant en een middengrijze band die over de lengte van hun lichaam loopt.

Ze worden ook gekenmerkt door het verschijnen van verschillende zwarte lippen, die in feite op een snor kunnen lijken, en een lijn die zich uitstrekt over de bovenste rand van hun snavel.

Het opmerkelijke aan Clymene Dolphins is dat ze de voorkeur geven aan diepe wateren. Ze worden meestal aangetroffen in water tussen de 250 en 5.000 meter diep. Dit betekent dat het aantal waarnemingen ervan beperkt is, en de informatie erover is zelfs nog beperkter. Ze worden bestempeld als zijnde gegevensgebrek omdat er niet genoeg informatie over hen is om te bepalen wat hun risico op uitsterven is.

Clymene-dolfijnen worden ongeveer 2 meter lang en wegen tussen de vijfenzeventig en tachtig kg. (ongeveer 175 pond) bij volwassenen. Er is geen informatie beschikbaar over hun grootte en gewicht bij de geboorte. Wetenschappers hebben ook niet veel informatie over hun fokgewoonten. Ze leven gemiddeld 25 jaar, maar het is bekend dat ze wel 40 jaar oud worden. Ze worden aangetroffen in het oceaanwater met actuele temperatuur van de Noord- en Zuid-Atlantische Oceaan in de buurt van landen van Oost-Noord-Amerika tot West-Afrika. Het is belangrijk op te merken dat ze niet worden aangetroffen in wateren buiten de Atlantische Oceaan.

Deze dolfijnen eten inktvis en kleine vissen en eten elke dag tussen de acht en vijftien kg. Hun enige echte roofdier is de mens. Helaas worden ze soms bejaagd en gebruikt als haaienaas, en ze worden ook per ongeluk gevangen in de netten van vissers. Ze worden beschermd onder de MMPA, of de wet ter bescherming van zeezoogdieren. Deze wet biedt dolfijnen bescherming in Amerikaanse wateren.

Net als hun naaste neven, de Spinner dolfijnen , Zullen Clymene-dolfijnen in de lucht springen en gracieus ronddraaien. Er zijn ook meldingen geweest van deze dolfijnen die boten naderen om te 'bowlen'. Het is echter niet bekend dat ze zo vaak spinnen, of met dezelfde complexiteit als Spinnerdolfijnen.

De Atlantische spinnerdolfijn, clymene-dolfijn, helmdolfijn staat vermeld als gegevensdeficiëntie (DD), onvoldoende informatie om een ​​directe of indirecte inschatting te maken van het risico van uitsterven, op de IUCN Rode Lijst van bedreigde diersoorten

De namen voor de clymene-dolfijn
Een jong / baby van een clymene-dolfijn wordt een 'kalf of pup' genoemd. De vrouwtjes worden 'koe' genoemd en mannetjes 'stier'. Een clymene-dolfijngroep wordt een 'team, school, groep, kudde, alliantie (mannelijk) of feest (vrouwelijk)' genoemd.
Landen
Antigua en Barbuda , Barbados , Benin , Brazilië , Kameroen , Kaaiman Eilanden , Colombia , Costa Rica , Ivoorkust , Dominicaanse Republiek , Equatoriaal-Guinea , Frans Guyana , Gabon , Gambia, The , Ghana , Grenada , Guadeloupe , Guatemala , Guinea , Guinee-Bissau , Guyana , Haïti , Honduras , Jamaica , Liberia , Mexico , Nederlandse Antillen , Nicaragua , Nigeria , Panama , Puerto Rico , Saint Vincent en de Grenadines , Senegal , Sierra Leone , Suriname , Gaan , Verenigde Staten en Venezuela
Clymene-dolfijnhabitats
Epipelagisch (0-200m) en Marine Oceanic

Meer dieren beginnend met C