Fawn-breasted Prieelvogel

De Fawn-breasted Bowerbird wordt verspreid in Nieuw-Guinea en Noord-Australië, waar hij leeft in de tropische bossen, mangroven, savannebossen en bosranden. Zijn dieet bestaat voornamelijk uit vijgen, fruit en insecten. Het nest is een losse beker gemaakt van kleine stokjes in een boom. Het prieel zelf is dat van het laan-type met twee zijden van een muur van stokken en meestal versierd met groengekleurde bessen.

Afbeelding van de Fawn-breasted Bowerbird is in licentie gegeven onder een Creative Commons Attributie .
Originele bron: Eigen werk
Schrijver: Stavenn

De fawn-breasted bowerbird is geclassificeerd als minst zorgwekkend. Komt niet in aanmerking voor een meer risicocategorie. Deze categorie omvat wijdverbreide en overvloedige taxa.



De fawn-breasted prieelvogel, Chlamydera cerviniventris is een middelgrote, tot 32 cm lange prieelvogel met een grijsbruin gevlekt wit verenkleed, een zwarte snavel, donkerbruine iris, gele mond en een oranje buff eronder. Beide geslachten zijn vergelijkbaar. Het vrouwtje is iets kleiner dan het mannetje. De Fawn-breasted Bowerbird wordt verspreid in Nieuw-Guinea en Noord-Australië, waar hij leeft in de tropische bossen, mangroven, savannebossen en bosranden. Zijn dieet bestaat voornamelijk uit vijgen, fruit en insecten. Meer



* Fawn-breasted Prieelvogel, Chlamydera cerviniventris Merk op dat de grijze katvogel (Dumetella carolinensis) en de zwarte katvogel (Melanoptila glabrirostris) uit Amerika en de Abessijnse katvogel (Parophasma galinieri) uit Afrika niet-verwante vogels zijn die tot verschillende families behoren. Referenties - 1. ^ a b Frith, Clifford B. (1991). Forshaw, Joseph. ed. Encyclopedia of Animals: Birds. Londen: Merehurst Press. blz. 228-331. ISBN 1-85391-186-0. Meer

Fawn-breasted Bowerbird Chlamydera cerviniventris 2009 IUCN Rode Lijst Categorie (zoals geëvalueerd door BirdLife International - de officiële Rode Lijst Autoriteit voor vogels voor IUCN): Minste zorg. het criterium voor bereikgrootte (mate van voorkomen 30% afname over tien jaar of drie generaties). Meer



soorten berner sennenhond

De Fawn-breasted Bowerbird wordt verspreid in Nieuw-Guinea en Noord-Australië, waar hij leeft in de tropische bossen, mangroven, savannebossen en bosranden. De Great Bowerbird is een veel voorkomende en opvallende inwoner van Noord-Australië. De Western Bowerbird is een prieelvogel die veel voorkomt in het dorre Centraal-Australië en de Pilbara-regio van West-Australië. De Spotted Bowerbird is wijd verspreid over het binnenland van Queensland en New South Wales. Meer