Galapagos Willet Bird

Afbeeldingsbron

DeWillet(Tringa semipalmata) is een grote kustvogel uit de strandlopersfamilie. De Willet-vogel is een zeldzaamheid in de Galapagos, maar wanneer hij wordt waargenomen, heeft hij een veel bleker verenkleed dan die op andere breedtegraden. De Willets-staart is wit met een donkere band aan het einde. Het heeft een grijs / bruine rug en kop, bleke zijkanten en nek. Hun poten zijn zwart en ze hebben een lange zware zwarte snavel.

Tijdens de vlucht vertoont de Willet zwart-witte vleugelpatronen op zowel de bovenkant als de onderkant van de vleugels. Het kenmerkende zwart-witte patroon van de vleugels is een bekend gezicht langs veel kuststranden. De Willet is een flinke en stevige kustvogel.



Willets kunnen ongeveer 33 - 41 centimeter (13 - 16 inch) lang worden. Ze hebben een spanwijdte van 70 centimeter (28 inch) en wegen 200 - 330 gram (7,06 - 11,65 ounces). Zowel mannelijke als vrouwelijke Willets lijken op elkaar, maar het vrouwtje is iets groter dan het mannetje.



De Willets Call is een luide, rinkelende ‘pill-will-willet’ -geluid.



De naaste verwant van Willets is de Kleine Geelpoot, een veel kleinere vogel met een heel ander uiterlijk, afgezien van het fijne, heldere en dichte patroon van de nek dat beide soorten vertonen in broedkleed. Willets nestelen op de grond, meestal op goed verborgen locaties in kort gras, vaak in kolonies.

Willets foerageren op het wad of in ondiep water, terwijl ze op zicht voedsel zoeken of oppakken. Ze eten voornamelijk insecten, kreeftachtigen en zeewormen, maar eten ook wat plantaardig materiaal.

De bevolking van Willets nam sterk af als gevolg van de jacht in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Hun populatie is sindsdien toegenomen, maar ze worden nog steeds als een risico beschouwd, vooral in het licht van het voortdurende verlies van leefgebied.