Grijze Jungle Fowl Bird

Afbeeldingsbron

De grijze oerwoudhoen (Gallus sonneratii) is een wilde soort kippen die endemisch is voor het altijdgroene heuvelbos in het zuiden en westen van India.

Grijze Junglefowl komen voornamelijk voor op het schiereiland India, maar strekken zich uit tot Gujarat, Madhya Pradesh en het zuiden van Rajasthan.



Het assortiment van de Grey Junglefowls overlapt met dat van de Red Junglefowl die meer langs de uitlopers van de Himalaya te vinden zijn. De Grijze Junglefowl wordt ook wel Sonnerats Junglefowl genoemd.



honden met wolf erin

Gebruik de onderstaande informatie om meer te weten te komen over de kenmerken, leefomgeving, voeding, gedrag en voortplanting van de Grijze Junglefowl.

Kenmerken grijze Junglefowl

De mannelijke Grijze Junglefowl heeft een zwarte cape met goudgele kleurvlekken en het wasachtige, waterdichte verenkleed is grijsachtig / bruin en heeft een fijn patroon. Het heeft een rode acacia en kam en rode poten met sporen. Op zijn nek zitten lange donkere veren die eindigen in een kleine gele plaat. Mannetjes ruien hun kleurrijke nekveren tijdens of na het broedseizoen in de zomer. De centrale staartveren zijn lang en gebogen

Het vrouwtje ziet er veel saaier uit, wat typerend is voor de meeste vrouwelijke vogels. Ze hebben bruine en witte strepen op hun buik en een gele cape met een fijn patroon over hun nek en schouders. De poten van het vrouwtje zijn geel en missen de sporen die de mannetjes hebben.



Grijze Junglefowl Habitat

De favoriete leefgebieden van de Grijze Junglefowl zijn struikgewas op de bosbodem en open struikgewas.

Grijs Junglefowl Dieet

Grijze Junglefowl foerageren in kleine gemengde groepen van zowel mannelijke als vrouwelijke. Ze voeden zich met bamboezaden, granen, termieten, insecten en bessen.

Grijs Junglefowl Gedrag

Grijze Junglefowl zijn vocale vogels en produceren geluiden die luid en onderscheidend zijn en klinken als ‘Ku-kayak-kyuk-kyuk’. De roep van de Grijze Junglefowl is vroeg in de ochtend of in de schemering te horen.



collie duitse shephard mix

Grijze Junglefowl worden meestal op de grond gezien, maar ze kunnen in bomen vliegen om aan roofdieren te ontsnappen of gewoon om te slapen. Deze winterharde vogels staan ​​bekend om hun foerageer- en verdedigingsgedrag dat zeer geritualiseerd is.

Grijze Junglefowl reproductie

Het broedseizoen loopt van februari tot mei. Het vrouwtje legt tussen de 4 en 7 bleke romige eieren die 21 dagen worden bebroed. Mannetjes zullen vaak plichtsgetrouwe vaders worden, broedkuikens op of dicht bij de grond op regenachtige nachten. Het vrouwtje voedt de kuikens ongeveer 9 weken op en laat ze vervolgens over aan het mannetje terwijl ze een nieuw legsel vruchtbare eieren uitbroedt.

hondenrassen chihuahua mix

Staat van instandhouding van grijze junglehoenders

Grijze Junglefowl worden door de IUCN geclassificeerd als ‘Least Concern’. Hoewel deze vogels er in overvloed zijn, wordt er nog steeds op vlees gejaagd en op de nekveren die worden gebruikt voor het maken van visaas. Verlies van leefgebied is ook een andere bedreiging voor de Grijze Junglefowl.

Wist je dit van Grijze Junglefowl?

Kruisen tussen de Grijze Junglefowl en de gedomesticeerde kippen staan ​​bekend als Bengalen.