Javaanse mus

De Javamus is een zeer gezellige vogel die zich voornamelijk voedt met graan en andere zaden. Het komt vaak voor op open grasland en in cultuur, en was vroeger een plaag in rijstvelden, vandaar de wetenschappelijke naam. Het nest is gebouwd in een boom of gebouw en er worden maximaal acht eieren gelegd.

Afbeelding van de Java-mus is in licentie gegeven onder een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen .
Originele bron:: http://www.buberel.org/gallery/album59?page=5

De Java-mus is geclassificeerd als Kwetsbaar (VU), en wordt beschouwd als een hoog risico op uitsterven in het wild.



Java sparrowedit this page = Birds Wiki, de online veldgids waarmee je A Java sparrow on a branch kunt bewerken. Javamussen, of Lonchura oryzivora, zijn vogels die veel tijd in groepen doorbrengen en deel uitmaken van de munia-groep. Meer



Java Sparrow op de Hawaiiaanse eilanden. Men denkt dat de Java-mus alleen endemisch is voor Java, Bali, Kangean en mogelijk Bawean. Het is een populaire kooivogel en is op grote schaal (zowel opzettelijk als onopzettelijk) geïntroduceerd in vele delen van de wereld. Introducties in China dateren uit de Ming-periode. In Japan wordt de Javamus genoemd in een handboek van Japans voedsel en in een woordenboek van de Japanse taal dat respectievelijk in de zeventiende en achttiende eeuw werd gepubliceerd. Meer

De Javamus is een zeer gezellige vogel die zich voornamelijk voedt met graan en andere zaden. Het komt vaak voor op open grasland en in cultuur, en was vroeger een plaag in rijstvelden, vandaar de wetenschappelijke naam. Het nest is gebouwd in een boom of gebouw en er worden maximaal acht eieren gelegd. Eigenschappen - Padda oryzivora-20090124.jpg De Javamus is 17 cm lang. Meer



standaard poedelkruisingen

Javamussen (rechtsboven) Hoofdfoto: ROBERT PARRY JONESWALES: Volière-inval; VOGELCOLLECTIE GESTOLEN BIJ DUBBELE INBRAAK door Daily Post (Liverpool, Engeland) In 1864 hadden de commissarissen van Central Park Javamussen, huismussen en merels in het park geïntroduceerd. Meer

Javamus: drie tot acht witte eieren worden gelegd in een nest gebouwd onder de dakrand van gebouwen of in boomholtes. Beide geslachten incuberen 13 tot 15 dagen. Kuikens vliegen tussen 21 en 30 dagen na het uitkomen uit. Mag het hele jaar door broeden. Foerageren en voeren van Javamus: foerageert op de grond voor zaden en insecten en wordt gemakkelijk aangetrokken door voederbakken in de achtertuin die hij vaak overweldigt. Vaak gezien in grote kuddes in rijstvelden. Meer

Java-vink of Java-sparrow_Wilde vogels van Hawaï Wilde Java-mus van Hawaï Mooie Hawaiiaanse wilde vogels * Home Home * Wilde vogels Wilde vogels * Java Finch (Mus) Java-mussen * Vogelvoeders Video's Favoriete video * Wallpaper Wallpaper * Meer



Java Sparrow: Grootste lid van de Estrildid-familie. Bovenste delen en borst zijn grijs, buik is bruingrijs tot roze en onderstaartdekveren zijn wit. Het hoofd is zwart met een grote witte wangvlek, smalle rode ogen en een dikke, kegelvormige roze snavel. Staart is zwart. Geslachten zijn vergelijkbaar. De jongeren hebben een grijsgeel bovendeel en witte tot bleke onderbuik. Donkergrijze kroon, lichtere grijze wangen en keel. Bill is zwartbruin. Meer

De Javamus wordt beschouwd als een ernstige landbouwplaag van rijst. Vanwege het voortdurende verlies van leefgebied en de jacht in sommige gebieden, is de Javamus nu ongebruikelijk in zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied. Het wordt beoordeeld als kwetsbaar op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten en staat vermeld in bijlage II van CITES. Referenties - * BirdLife International (2004). Padda oryzivora. 2006. IUCN Rode lijst van bedreigde soorten. IUCN 2006. Meer

Het opvallende verenkleed van de Javamus heeft ertoe geleid dat deze vogel een van de weinige wereldwijd bedreigde diersoorten is die daadwerkelijk in omvang zijn uitgebreid (4), aangezien hij over de hele wereld is geïntroduceerd als gevolg van de handel in kooivogels. De Javamus heeft grotendeels parelgrijs verenkleed, dat roze wordt op de buik en wit naar de staart toe. De kop is zwart, wat contrasteert met de scherp omlijnde witte wangen en de grote, levendig roze snavel. De stuit en staart zijn ook zwart. Meer

populaties van de Javamus hebben een rampzalige achteruitgang doorgemaakt. Dit wordt voornamelijk toegeschreven aan de exploitatie voor de binnenlandse en internationale handel in kooivogels, die al mogelijk honderden jaren plaatsvindt (4). Ironisch genoeg nemen zelfs in andere delen van Zuidoost-Azië waar de Javamus werd geïntroduceerd als gevolg van ontsnapte kooivogels, het aantal nu af als gevolg van verdere vangst (7). Helaas maakt de gezellige, massale aard van de Javamus het een gemakkelijk doelwit voor vogelvangers (4). Meer

rottweiler en pitbullgevecht

Tags: Java Sparrow Blue Jay Pileated Woodpecker American Robin Female Mus Dove Kolibries Kardinaal Scarlet Tanager Grosbeak Birds * Over Video Details Bekeken: 888 Reacties: Meer

waardoor de Javamus een geschiktere metgezel is voor de agressievere vinken. Fysieke beschrijvingen - Ongeveer 5 Meer

Als je nieuw bent bij de mooie Java-mus, ik heb een gids van tien pagina's geschreven voor de beginner over hoe je Java-mussen kunt selecteren, alle informatie in dit boek is nog nooit op deze website gezien en je zult het ook nooit op deze website zien, het is alleen verkrijgbaar in dit e-book. Ik vraag slechts een zeer kleine vergoeding voor deze informatie. Het geld dat met dit boek wordt verdiend, zal worden gebruikt om te helpen met de lopende kosten van deze website | Klik om te bekijken | Meer

Ik ben begonnen met het houden van vogels in 2001 en kreeg mijn eerste Java-mus in 2005. Ik houd nu alleen Java's en, naar mijn mening, heb ik veel nuttige kennis opgedaan door mijn ervaringen met de soort en door goede adviezen die zijn doorgegeven van enkele van de top van de UK. Java-fokkers. Door op de onderstaande knop 'Java Central' te klikken, krijgt u toegang tot alle informatie die ik heb geschreven over mijn ervaringen met Java's. Meer

De website van de Java Sparrow Society UK (JSSUK) is ontworpen om de samenleving, het fokken en de ontwikkeling van de Java- en Timor-mussen in het VK en andere delen van de wereld te promoten. De JSSUK heeft ook tot doel de belangen van fokkers en exposanten te beschermen en de vooruitgang van de wetenschappelijke kennis van de twee soorten op deze website te ondersteunen. Meer

Het Java-sparrow-instandhoudingsprogramma justjavas.co.uk ondersteunt justjavas.co, de Rare Finch Conservation Group. Meer

Eenmaal geacclimatiseerd kan de Javamus het hele jaar door in een buitenvolière worden gehouden. Het gladde glanzende verenkleed van de Javamus ziet er zelden slordig of gegolfd uit. De toestand van de veren bij deze soort geeft de gezondheidstoestand aan en gegolfde veren duiden vaak op ziekte. Raadpleeg bij twijfel uw dierenarts. Het is raadzaam om een ​​Javaanse mus te houden met vogels van redelijk gemiddelde grootte zoals wevers, whydahs en Cut-Throat Hitches en niet met kleine waxbills. Meer

wat is een havapoo

De Java-mus is 6,75 centimeter lang. De volwassene is onmiskenbaar, met zijn grijze bovendeel en borst, roze buik, witwangige zwarte kop, rode oogring, roze voeten en dikke rode snavel. Beide geslachten zijn vergelijkbaar, maar onvolwassen vogels hebben een bruine bovenkant en een lichtere bruine onderkant en wangen. De rest van hun hoofd is donkergrijs in plaats van zwart, en de snavel is grijs met een roze basis. De oproep is een chip en het nummer is een snelle reeks oproepnotities chipchipchipchipchipchip. Meer

Ik verwijs naar de Java-mus in de verleden tijd, omdat het vroeger wijdverspreid en overvloedig was in zijn oorspronkelijke bereik, maar de aantallen zijn rampzalig gecrasht. Het is nu moeilijk te vinden in deze gebieden en staat nu vermeld in CITES-bijlage II. Wat betekent dit? Goed... Meer

Onderstaand rapport over het behoud van Java-musjes klik op de java >>>> om daarheen te gaan nm Kutilang Indonesia zegt dat er geweldige dingen begonnen uit onbelangrijke dingen, een dergelijk proces gebeurde bij Yayasan Kutilang Indonesia, een non-profitorganisatie gericht op het beschermen van vogels en het redden van het milieu bij de dezelfde tijd. Hier op justjavas.co. Meer

Javamus (Padda Oryzivora) is een inheemse Java- en Bali-vogel. Hij is slechts 15 cm groot. Het voer van de mus is graan, fruit en kleine beestjes. De dierenliefhebber houdt van deze mus omdat hij een mooie veer heeft en een mooi getjilp. De habitat van vogels is de landbouwgrond en grasland. Ze broeden vaak op landbouwgrond. De vorm van het nest is als een kleine kom. Het materiaal van nest is gras en padieplant. Meer

gebieden voor de handel in kooivogels en voedsel, de Javamus is nu ongewoon in zijn oorspronkelijke verspreidingsgebied. Het wordt beoordeeld als kwetsbaar op de rode lijst van bedreigde soorten van de IUCN en is opgenomen in bijlage II van CITES. BEELDINFORMATIE Camera: Canon 20D Tijdstip: 13:54 uur Datum: 22 mei 2007 Weersomstandigheden: Helder Lens: Canon 70-200mm F / 2.8L IS USM Extender: Canon EF 1. Meer

Java-mus - Woordenboekdefinitie en overzicht = Java-mus: (zelfstandig naamwoord) 1: kleine vinkachtige Indonesische wevervogel die rijstvelden bezoekt Gebaseerd op WordNet 2.0 - Java Ja'va , n. 1. Een van de eilanden van de Maleise Archipel behorend bij Nederland. 2. Javakoffie, een soort koffie meegebracht uit Java. Javakat (Zol.), De musang. Javamus (Zol. Meer

bruine pitbull blauwe ogen

vues comosuke - 4 juin 2007 - Mijn witte java mus houdt ervan om op het skateboard te rijden. :-) comosuke - 4 juin 2007 - Mijn witte java mus houdt ervan om op het skateboard te rijden. Meer

De Javamus komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië, waar hij voorkomt op Java, Bali en Sumatra. Hier worden ze beschouwd als een ernstige landbouwplaag in rijstvelden. Kijk maar naar hun wetenschappelijke naam voor bewijs. Padda staat voor Paddy, de methode om rijst te verbouwen. Het woord Oryza is het geslacht voor binnenlandse rijst, daarom betekent Padda oryzivora in vertaling rijstveldeter. Meer

Een naaste verwant van de Javamus is de Timor Sparrow, (Padda fuscata) ook wel bekend als Timor Dusky Sparrow. De Timor Sparrow komt voor op de eilanden Timor en Roti, ten noorden van Australië. De Timor Sparrow is iets kleiner dan de Java, maar de gelijkenis en verwantschap is onmiskenbaar. Meer