Rode bovenlijf snor tamarin afbeeldingen en feiten

Roodborsttamarin met snorDe roodborsttamarin met snor (Saguinus labiatus) is een sluipende jager die zich verstopt in struiken en geduldig wacht tot kikkers, slakken, hagedissen, spinnen en andere insecten binnen handbereik zijn voordat hij bespringt en er een maaltijd van maakt. Zijn dieet bestaat ook uit bloemen, nectar en fruit.

De roodborsttamarin leeft in de bovenste laag van de regenwouden en moerassen van Brazilië en Peru. Ze mengen zich vaak en vormen groepen met de Saddleback Tamarin, die kleiner is. De roodborsttamarin met snor weegt tussen 491 en 529 gram of 1,08 en 1,17 pond. Zijn hoofd en lichaam variëren in lengte van 23 tot 30 cm of 9,1 tot 11 inch, en zijn staartlengte is 34 tot 41 cm of 13 tot 16 inch.

De meest opvallende kenmerken van de roodborsttamarin zijn ook de redenen voor zijn naam. Het heeft helder roodachtig haar op zijn buik, samen met wit haar dat zijn lippen en neus omgeeft, waardoor het een snorachtige uitstraling heeft.

Deze tamarin staat bekend om zijn lange oproepen, die bestaan ​​uit individuele lettergrepen. Het is gebleken dat de akoestische structuur van de oproep tussen elke groep verschilt. Studies bij mannen en vrouwen van verschillende groepen hebben aangetoond dat de vrouwtjes de oproepen van de mannetjes kunnen onderscheiden van hun eigen populatie en er anders op reageren dan de oproepen van een onbekende populatie. Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat een groot deel van de bevolking in een afgelegen gebied van de Braziliaanse Amazone woont en er niet in grote aantallen op wordt gejaagd; ze worden echter soms gevangen en als huisdier gehouden. Ze hebben geen bekende grote bedreigingen en zijn zeer bedreven in het vermijden van roofdieren door zorgvuldig hun slaapplaatsen te kiezen, meestal in boomtakken op 12-18 meter (39 tot 59 voet) boven de grond.

Een vrouwtje zal bijna 5 maanden zwanger zijn en zal meestal een tweeling krijgen. De baby's worden opgevoed door de hele groep, die tussen de 4 en 15 individuen is, en worden pas gespeend als ze bijna 8 maanden oud zijn. De roodborsttamarin heeft een lange levensduur, ongeveer 21 jaar.

Foto van de roodborsttamarin door Zwoenitzer, onder licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported-licentie .

Sleutelwoorden: wit , netto- , zwart , bruin

Welke dierentuinen hebben ze?
Artiest (Nederland)

De Ed bovenlijf snor tamarin, roodbuik tamarin wordt vermeld als minst zorg. Komt niet in aanmerking voor een meer risicocategorie. Wijdverspreide en overvloedige taxa zijn opgenomen in deze categorie, op de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten



Landen
Bolivia , Brazilië en Peru
Enkele feiten over de
Roodborsttamarin met snor

Volwassen gewicht : 0,501 kg (1,1022 lbs)



Maximale levensduur : 21 jaar

Draagtijd: 147 dagen



Spenen: 227 dagen

Worpgrootte: 2

Nesten per jaar: 1



Gewicht bij de geboorte : 0,042 kg (0,0924 lbs)

Bron: Een leeftijd , gelicentieerd onder DC

Meer dieren beginnend met R