Rufous Hornero

De Rufous Hornero is een grote ovenvogel met een vierkante staart en een rechte snavel. Het verenkleed is over het algemeen roodbruin met een doffe bruine kroon en een witachtige keel. Beide geslachten lijken op elkaar, en jonge vogels zijn hieronder iets bleker. Er is enige variatie in grootte van noord naar zuid als gevolg van Bergmann's Rule. Rufous Horneros voeden zich met insecten en andere geleedpotigen die worden verkregen door tijdens het lopen op de grond te foerageren.

Afbeelding van de Rufous Hornero is in licentie gegeven onder een Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen .
Originele bron: JOÃO-DE-BARRO (Furnarius rufus)
Schrijver: Dario Sanches uit São Paulo, Brazilië

De Rufous Hornero is geclassificeerd als Minste Zorg. Komt niet in aanmerking voor een meer risicocategorie. Deze categorie omvat wijdverbreide en overvloedige taxa.



De Rufous Hornero Furnarius rufus komt veel voor in het open landschap in de zuidelijke helft van Zuid-Amerika ten oosten van de Andes en is de nationale vogel van Argentinië. Horneros (er zijn acht soorten Furnarius) zijn eerder spruw-achtig en zijn eigenlijk funariids, een diverse familie die momenteel ogenschijnlijk niet-verwante stammen omvat als de ‘echte ovenvogels’ (waaronder de horneros), Woodcreepers en spinetails. Meer



yorkie-mix met terriër

Rufous Hornero bouwt een nest in Minas Gerais, Brazilië Wetenschappelijke classificatie Koninkrijk: Animalia Phylum: Chordata Klasse: Aves Orde: Passeriformes Familie: Furnariidae Geslacht: Furnarius Vieillot, 1816 Soort Zie tekst De hoorneros zijn leden van het geslacht Furnarius in de familie Meer

De Rufous Hornero, Furnarius rufus, is een grote ovenvogel uit het oosten van Zuid-Amerika. Ook bekend als de rode ovenvogel, het is een veel voorkomende soort van struikgewas, weilanden en landbouwgrond, en de soort wordt vaak gezien in de buurt van menselijke bewoonde gebieden. Het assortiment omvat het zuidoosten van Brazilië, Bolivia, Paraguay, Uruguay en het noorden en midden van Argentinië (tot in het noorden van Patagonië). De soort is het meest verwant aan de Crested Hornero van Paraguay en Argentinië. Er zijn vier geaccepteerde ondersoorten. Meer



De Rufous Hornero was een van de meest voorkomende vogels in het gebied dat ik bezocht nabij Lagoa do Peixe. De Rufous Hornero leeft in het zuidoosten van Zuid-Amerika, inclusief de zuidelijke staten van Brazilië. Het is de nationale vogel van Argentinië, waar hij wijdverspreid is. De Rufous Hornero is vernoemd naar de ovenachtige moddernesten die hij bouwt. De Braziliaanse naam betekent John-of-Mud, de Spaanse naam betekent Ovenbird. Meer

Rufous Hornero zijn inwoners van een tweede groeiend struikgewas en weiland van centraal Brazilië, west tot Bolivia en zuidelijk tot zuidelijk Argentinië. Meer bekend om hun kenmerkende nesten dan om hun uiterlijk, zijn Rufous Hornero grote ovenvogels met roodbruine bovendeel, lichte rufous supercilia en geelbruine borst en buik. Rufous Hornero voedt zich voornamelijk met insecten zoals kevers, krekels, mieren en termieten, die ze vangen terwijl ze op de grond foerageren. Meer

De rufous hornero komt voor in Noord- en Oost-Bolivia, Zuid-Brazilië, Paraguay, Uruguay en Noord- en Midden-Argentinië (2). Bekijk een verspreidingskaart voor deze soort bij UNEP World Conservation Monitoring Center. Habitat - Wordt voornamelijk aangetroffen in open of halfopen habitats onder 2500 meter (2). Meer



Pommeren Siberische Husky-mix

rufous hornero maakt dit zeer fascinerende lemen huis. Het interieur van de woning loopt in een cirkel vanaf de entree via de gang naar de kamer / nest, zodat de muur van de kamer / nest naast de entree komt. Ze maken het nest op elke geschikte plaats: telofoonpaal, boom, hoge muur. Het nest lijkt geen eisen te stellen aan schaduw of zon, want het nestelt zich in beide. Het lemen huis isoleert waarschijnlijk tegen zowel kou als vooral tegen hitte. Meer

de Rufous Hornero is een van de eerste vogels die bij aankomst in Paraguay in het oog springt. Het is echter niet hun vriendelijke gedrag dat hen zo fascinerend maakt, maar hun unieke kleienesten die hen de bijnaam opleveren Meer

golden retriever poedel mix pups

De Rufous Hornero is een nationaal embleem van Argentinië, een van de vele landen die het bewoont. Inhoud - * 1 Soort * 2 Fotogalerij * 3 Referenties * 4 Externe links Soort - * Bleekbenige Hornero (Furnarius leucopus). * Pacific Hornero (Furnarius (leucopus) cinnamomeus). Meer

De Rufous Hornero is een grote ovenvogel met een vierkante staart en een rechte snavel. Het verenkleed is over het algemeen roodbruin met een doffe bruine kroon en een witachtige keel. Beide geslachten lijken op elkaar, en jonge vogels zijn hieronder iets bleker. Er is enige variatie in grootte van noord naar zuid als gevolg van Bergmann's Rule. Rufous Horneros voeden zich met insecten en andere geleedpotigen die worden verkregen door tijdens het lopen op de grond te foerageren. Meer

De Rufous Hornero heeft geprofiteerd van menselijke veranderingen in het milieu en velen leven in sterk gemodificeerde habitats. Omgekeerd kan het verschillende andere vogelsoorten ten goede komen, zoals de saffraanvink, die nestelt in zijn ongebruikte 'ovens'. Het is een bekend gezicht over een groot deel van zijn verspreidingsgebied en is goedgekeurd als de nationale vogel van Argentinië. Het wordt niet bedreigd door menselijke activiteiten en wordt door de IUCN als minst zorgwekkend genoemd. Meer

Rufous Hornero is endemisch in Zuid-Amerika. Deze vogel is de nationale vogel van Argentinië. Het maakt deel uit van de Furnariidae-familie en deze soort bouwt een bijzonder ovenvormig nest met klei en vegetatie, waardoor de vogel zijn verschillende namen krijgt. De tweede Engelse naam is Red Ovenbird. Volwassen mannetje heeft roodbruine bovenkant, met enkele bleke randen op rug en staart. Op de bovenvleugel zijn de dekveren en de secundaire vleugels roodbruin, terwijl de primaire vleugels doffer en eerder bruinachtig zijn. Meer